Hva er den grunnleggende prosessflyten til pulvermetallurgi?

abebc047

1. Tilberedning av råstoffpulver.De eksisterende fresemetodene kan grovt deles inn i to kategorier: mekaniske metoder og fysisk-kjemiske metoder.

Den mekaniske metoden kan deles inn i: mekanisk knusing og atomisering;

Fysiokjemiske metoder er videre delt inn i: elektrokjemisk korrosjonsmetode, reduksjonsmetode, kjemisk metode, reduksjonskjemisk metode, dampavsetningsmetode, væskeavsetningsmetode og elektrolysemetode.Blant dem er de mest brukte reduksjonsmetoden, forstøvningsmetoden og elektrolysemetoden.

2. Pulveret formes til en kompakt med ønsket form.Formålet med formingen er å lage en kompakt av en viss form og størrelse, og få den til å ha en viss tetthet og styrke.Støpemetoden er i utgangspunktet delt inn i trykkstøping og trykkløs støping.Kompresjonsstøping er mest brukt i kompresjonsstøping.

3. Sintring av brikettene.Sintring er en nøkkelprosess i pulvermetallurgiprosessen.Den dannede kompakten sintres for å oppnå de nødvendige endelige fysiske og mekaniske egenskapene.Sintring er delt inn i enhetssystemsintring og flerkomponentsystemsintring.For fastfasesintring av enhetssystemet og flerkomponentsystemet er sintringstemperaturen lavere enn smeltepunktet til metallet og legeringen som brukes;for væskefasesintring av flerkomponentsystemet er sintringstemperaturen generelt lavere enn smeltepunktet til den ildfaste komponenten og høyere enn den smeltbare komponenten.Smeltepunkt.I tillegg til vanlig sintring er det også spesielle sintringsprosesser som løs sintring, nedsenkingsmetode og varmpressingsmetode.

4. Etterfølgende behandling av produktet.Behandlingen etter sintring kan ta i bruk ulike metoder i henhold til ulike produktkrav.Slik som etterbehandling, oljenedsenking, maskinering, varmebehandling og galvanisering.I tillegg har noen nye prosesser som valsing og smiing også blitt brukt de siste årene på behandlingen av pulvermetallurgiske materialer etter sintring, og har oppnådd ideelle resultater.


Innleggstid: 30. desember 2021